41
Hiuga Shoji: Liquid crystal device. Seiko Epson, February 13, 2003: JP2003-043450 (8 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a structure of liquid crystal device, wherein a liquid crystal panel can be downsized, in a liquid crystal device provided with the liquid crystal panel and an input panel. SOLUTION: In the liquid crystal device 1, a touch panel 4 provided with a pair of film substra ...


42
Oshida Toshio, Tanaka Toru: Swine growth promoter and method for promoting growth of swine. Cosmo Oil, February 13, 2003: JP2003-040770 (8 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a swine growth promoter capable of maintaining the health of the swine and capable of promoting the growth. SOLUTION: This swine growth promoter contains one or more kinds selected from 5-aminolevulinic acid, a derivative thereof and a salt thereof as active ingredie ...


43
Shiraishi Naomasa: Beam splitter and wave plate made of crystal material, and optical device, exposure device and inspection device equipped with the crystal optical parts. Nikon, February 13, 2003: JP2003-043223 (8 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To obtain a beam splitter which can maintain preferable optical performance without having substantial influences of birefringence even when a birefringent crystal material such as fluorite is used. SOLUTION: The beam splitter is made of a crystal belonging to the cubic system. ...


44
Takahashi Takashi, Ozaki Naotake, Torii Akihito, Iizuka Shigeo, Mizushima Hiroshi: Shock absorbing container. Shiseido, Yoshino Kogyosho, February 13, 2003: JP2003-040336 (8 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a container for storing cosmetics or the like, which is provided so as not to give a shock to contents. SOLUTION: The container is formed with: a container body 1, having a first engaging protruding line 8 with a notch 7, which is peripherally provided on a lower out ...


45
Sakurai Miya, Kidokoro Naoto: Active energy-ray curable resin composition. Dainippon Ink &Amp Chem, February 13, 2003: JP2003-040939 (8 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide an active energy-ray curable resin composition capable of curing with a small radiation amount of an ultraviolet-ray without using a photopolymerization initiator and further having a less content of a maleimide derivative, with inexpensive production cost. SOLUTION: ...


46
Sato Motoyasu, Ishihara Seiichi, Kinoshita Noboru, Ozawa Takahide, Tei Shiyoukin, Mckelvey Terence, Kataoka Tadashi: Gas turbine power generator. Ebara Densan, February 13, 2003: JP2003-041906 (7 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a gas turbine power generator capable of attaining easy and quick start-up. SOLUTION: In this gas turbine power generator equipped with a gas turbine 2 capable of high-speed operation, a DC brushless type power generator 4 driven by the gas turbine at a high speed, a ...


47
Okada Junichi, Inoue Kazuhiro, Fujimoto Koichi, Tanaka Naoki, Shimada Ikuko, Asai Fumitoshi: Composition for iontophoresis. Sankyo, February 13, 2003: JP2003-040773 (7 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a percutaneous absorption preparation of a blood clotting factor X inhibitor, useful as a remedy or preventive for thrombus or embolus. SOLUTION: This iontophoresis composition for blood clotting factor X inhibitors comprises a benzamidine derivative having the gener ...


48
John Hendrik: Apparatus for forming three-dimensional matter. Envision Technologies, February 13, 2003: JP2003-039564 (7 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide an apparatus for forming a three-dimensional matter more enhanced in productivity because an actual handling function is improved. SOLUTION: The apparatus (1) for forming the three-dimensional matter (13) includes a trough (7) for holding a material (11) capable of b ...


49
Goto Kunio, Matsumoto Keiji, Nakasuji Kazuyuki: Threaded joint for steel pipe excellent in seizure resistance. Sumitomo Metal, February 13, 2003: JP2003-042354 (7 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To give seizure resistance to allow repeating tightening and loosening to a threaded joint for a steel pipe composed of a pin 1 and a box 2 having contact surfaces including a threaded part 3 and non-threaded metal contact part 4 respectively even in an high temperature oil wel ...


50
Sakamaki Yasuhiro, Tomioka Masaya: Printing system, printing unit, client terminal, web printing server, and program. Canon, Canon Sales Co, February 13, 2003: JP2003-039767 (7 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a printing system capable of executing a high speed printing process based on the latest form by a method not applying load on a network, a printing unit, a client terminal, a web printing server, and a program. SOLUTION: In a printing system including a web printing ...