21
Watanabe Masashi, Matsuda Koichi, Amano Yoshinori, Hosokawa Yoshinori: Biosensor cartridge and biosensor endowment device. Matsushita Electric, February 13, 2003: JP2003-042994 (13 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To highly accurately, quickly and easily improve handleability of a biosensor cartridge for storing biosensors, capable of quantitating a specific component in various biosamples plural number of times and a biosensor endowment device. SOLUTION: Plural sensors 62 are stored lon ...


22
Hattori Shuji: Stamp for forming thin-film pattern. Dainippon Printing, February 13, 2003: JP2003-039399 (13 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a stamp for forming a thin film capable of forming a fine thin-film pattern without using photolithography even if it is not suitable for micro contact printing. SOLUTION: The stamp for forming the thin-film pattern has raised shapes each having both a raised part wh ...


23
Ikemoto Taku, Mori Yoshitaka, Tanaka Shinichiro: Liquid crystal display device. Sanyo Electric, Tottori Sanyo Electric, February 13, 2003: JP2003-043488 (12 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a liquid crystal display device which makes it possible to an optimum display state by reducing the influence of electric fields from the edges of pixel electrodes and the adjacent pixels on liquid crystal molecules. SOLUTION: A first substrate 1 having a pixel elect ...


24
Suzuki Katsuaki, Murakoshi Hironao, Isobe Mitsuru, Kobayashi Mikio, Nakamura Nobuaki: Oxidation hair dye composition. Hoyu, February 13, 2003: JP2003-040747 (12 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To obtain an oxidation hair dye composition having excellent prevention effect on the stain of the skin without lowering hair dyeing power. SOLUTION: This oxidation hair dye composition is characterized in that in an oxidation hair dye composition comprising a hair dye composed ...


25
Nojo Satoshi, Kanbayashi Satoshi, Inoue Masako: Competition avoiding method for work transfer device and work transfer system. Honda Motor, February 13, 2003: JP2003-040443 (12 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To set a route eliminating any mutual competition among transfer devices by reserving the use of a transfer passage or a relay passage each time when determining the moving route of the transfer device for moving the transfer car in a netted transfer passage. SOLUTION: An entry ...


26
Bhullar Raghbir Singh, Brown Michael Lee, Svetnik Vladimir B: Heat-conductive sensor. Roche Diagnostics, February 13, 2003: JP2003-042995 (12 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide sensor equipment for measuring accurately the sample temperature. SOLUTION: The sensor equipment for accepting a sensor strip is characterized by including an aperture, electrical contacts on a first side of the aperture, and a temperature sensor on a second side of ...


27
Matsumoto Mitsuo, Higaki Masahiro, Tsuboi Seiji: Woven/knitted fabric with air self-regulating permeability function. Teijin, February 13, 2003: JP2003-041462 (11 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a woven/knitted fabric having wearing comfortableness, functioning to raise its air permeability on self-sensing humidity when the ambient humidity rises. SOLUTION: This woven/knitted fabric with air permeability self-regulating function comprises (A) conjugate fiber ...


28
Kumazawa Kazuhiko, Noguchi Yasushi, Nishi Hideaki, Suenobu Hiroyuki: Honeycomb structured ceramic compact and its manufacturing method. NGK Insulators, February 13, 2003: JP2003-040687 (11 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a honeycomb structured ceramic compact capable of attaining low pressure loss and high capturing efficiency, and to provide its manufacturing method. SOLUTION: The chemical composition of this honeycomb structured ceramic compact is composed of 42-56 wt.% SiO2, 30-45 ...


29
Ishimaru Mitsuaki, Sato Takashi: Lubricating oil composition. Nippon Oil, February 13, 2003: JP2003-041283 (10 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a lubricating oil composition which excels in fuel consumption saving performance at middle and high temperatures and, in addition, excels in wet clutch friction properties. SOLUTION: The lubrication oil composition comprises a base oil and, based on the total weight ...


30
Yoshizoe Hidefumi: Liquid crystal display device and sealing material applying method therefor. Nec Kagoshima, February 13, 2003: JP2003-043499 (9 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To prevent a sealing material from infiltrating into a display area. SOLUTION: The starting and the ending points of the application of a sealing material are positioned outside a display area and superposed on each other. Thereby, even if the width of the superposed part of th ...