1
Haneda Hajime, Hagino Takeshi, Adachi Yutaka, Sakaguchi Isao, Ohashi Naoki: Method for manufacturing zinc oxide-based homologous compound film. National Institute For Materials Science, February 13, 2003: JP2003-041362 (62 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To manufacture a zinc oxide-based homologous compound film having a uniformized crystal orientation, by sputtering. SOLUTION: This method for manufacturing the zinc oxide-based homologous compound film is characterized by employing a sintered compact of polycrystals having a co ...


2
Yamamoto Hiroshi, Iwakuma Toshihiro, Matsuura Masahide: New quinoxaline derivative and organic electroluminescent element utilizing the same. Idemitsu Kosan, February 13, 2003: JP2003-040873 (37 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a new quinoxaline derivative by which brightness of organic electroluminescent elements and efficiency of luminescence thereof can be heightened and long life of these elements can be attained by improvement of deposition of electrodes and to provide an organic elect ...


3
Koike Hisashi, Suda Koji, Asauchi Noboru, Otsuki Koichi: Filling unit of cartridge. Seiko Epson, February 13, 2003: JP2003-039708 (34 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To utilize resources effectively by utilizing a storage means attached to a cartridge effectively thereby promoting reuse of the cartridge. SOLUTION: The filling unit 66 comprises an access means 61 for reading out the quantity of used ink in a cartridge 10 requiring to be refi ...


4
Kato Yukihiro, Taguchi Kenichi, Tagawa Satoshi: Angle sensor. Aisin Seiki, February 13, 2003: JP2003-042709 (33 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide an angle sensor that can obtain an output signal proportional to relative rotary angle and be made compact at a low cost as much as possible. SOLUTION: This angle sensor 11 is provided with a first magnet M1 and a second magnet M2 different from the first magnet M1 t ...


5
Kaneko Tadashi: Image processor and its controlling method. Canon, February 13, 2003: JP2003-039770 (33 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To solve a problem that since any body can copy a high quality color image easily as high performance scanner, computer and printer have been developed, countermeasures against forgery of paper currencies or securities using such a system is needed. SOLUTION: Inherent informati ...


6
Matsumoto Koji, Hayashi Shigetoshi: Method for manufacturing polarizing film and polarizing film. Sumitomo Chem, February 13, 2003: JP2003-043257 (25 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a lightweight thin polarizing film having high optical characteristics. SOLUTION: A method for manufacturing a polarizing film includes a process of applying a polyvinylalcohol resin to a base resin film, a process of uniaxially stretching the layered film in the lat ...


7
Kubo Masumi, Yamamoto Akihiro, Maekawa Kazuhiro, Ochi Takashi, Yamaguchi Tetsuhiro, Yamada Sunao, Morishita Katsuhiko, Ogishima Kiyoshi: Liquid crystal display device. Sharp, February 13, 2003: JP2003-043525 (24 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide a liquid crystal display device having a wide viewing angle and high display quality. SOLUTION: The liquid crystal display device has a plurality of picture element regions each of which is defined by a 1st electrode arranged on the liquid crystal layer side of a 1st ...


8
Western Peter Ferguson, Stone Timothy David: Security apparatus. Stonewood Electronics, Western Peter Ferguson, Stone Timothy David, SCEPTRE, February 13, 2003: WO/2003/012606 (22 worldwide citation)

There is described a security apparatus for protecting data held on storage media against unauthorised access. The apparatus is in the form of a storage medium, for example a hard disc drive which is located in a single casing together with a data encryption device. The data encryption device is enc ...


9
Daimon Hideo, Umebayashi Nobuhiro, Sanpei Tetsuhiko, Sakamoto Akito: Antireflection film, method for manufacturing the same, stamper for manufacture of antireflection film, method for manufacturing the stamper, casting mold for manufacture of stamper and method for manufacturing the casting mold. Hitachi Maxell, February 13, 2003: JP2003-043203 (22 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To provide an antireflection film in any size and to provide a method for mass producing the antireflection film at a low cost. SOLUTION: The antireflection film consists of a light transmitting plastic base body having micro-recesses and projections on at least one surface of ...


10
Tawara Masahiko: Fluid connector. Sony, February 13, 2003: JP2003-042368 (22 worldwide citation)

PROBLEM TO BE SOLVED: To ensure connection of a fluid passage and send/receive a signal between connecters. SOLUTION: In connecting portions of a first fluid connector 10 and a second fluid connector 30, electromagnetic coils 15 are arranged respectively and a voltage is applied to them. The connect ...